Baaaaada!

Nu skall jag strax röra mig mot Anna, bussen går 11.45. Vi har bestämt att vi skall bada, och det skall bli såååå mysigt :) Inte träffat skitungen på över ett år tror jag. Ikväll ska vi till stallet också, åh, gamla tider!

 

Jag längtar tills jag får träffa Anna, som ett barn på Julafton. :)


Tjoho!

I'm back! :)

 

Det blev bada i Måndags iaf. Vi åkte ut till Älgö vid saltis, och vi hade det jääättemysigt :) Mer sånt tack!

Sen så efter det så åkte vi och köpte mopp på Ica Maxi haha, för den som M hade var så kass. Efter det så åkte vi till Långsjön för han skulle springa, och då passade jag på att bada, eftersom jag inte vågade bada i havet tidigare. Är ju så rädd för djupt vatten :(

Och AW ringde på dagen och undrade om jag kunde jobba på Onsdag (igår).

Efter det så åkte vi hem och städade, och sen blev det Falafelkungen på Sveavägen. Deras kebab är så sjukt god!

Sen skulle vi hem och titta på film, men svikare som jag är så somnade jag haha.

 

Tisdag:

Gick upp vid 08.30, när jag inte kunde somna om längre. Gick ut på framsidan och rökte, eftersom M sov fortfarande. (Balkongdörren är i sovrummet).

Tröttnade på att tassa omkring, så jag åkte till Sickla och tänkte shoppa lite. Dom öppnade dock inte förrän kl 10.00, så jag fick vänta 15min innan. Där köpte jag iaf bikinityg på tygvaruhuset + knäppen, en klänning på Gina Tricot och ett par trosor på H&M. Allt för runt 100-lappen totalt, fynd! :) 

Sen åkte jag hem, för att åka in till stan igen på eftermiddagen. Och det var bra! Jag kom nämligen hem därifrån med en jättesöt Longchampväska. Nedsatt från 649:- till 449:-. Och sen var det 30% på reapriset, så slutpriset blev 315:- haha! Hade svårt att välja färg och storlek (fanns alla storlekar), men det blev iaf en marinblå, storlek mellan med korta handtag. Jag vet, sjukt tråkig färg. Velade mellan den och ljusrosa, men kom ändå fram till att marin var mer praktisk ur alla avseenden. 

Den är min nya bebis :)

Och igår jobbade jag, det var inget skoj alls.

Idag ska jag ev träffa Anna, och det ser jag fram emot :)

 

Btw så brände jag mig satan på axlar och rygg i Måndags, men nu börjar iaf svidandet gå över lite..

 

So long!

 

 

Badkruka i Långsjön

Bebis :)


Bada, och jag är på urkass humör.

Idag var tanken att jag och M skulle bada, men jag vet inte hur det blir med den saken. När jag vaknade (05.22 f.ö), så regnade det apmycket. Och jag såg på yr.no att det skall bli regn lite senare också. Sug :(

Vi skulle ju eg ha badat i Lördags, men M tog fel på dag. Blä. Det var ju förresten varmaste dagen iår. Och nu när vi väl skall bada så skall det regna. Seriöst, jag är på så förbannat dåligt humör nu pga det. Skitsur.

Hejdå.


Hett versus Snett

Sammanfattning av veckan;

 

Hett:

Gayflaggorna på bussarna. Helt underbara, och bara så jäkla rätt!

Värmen och solen, det har jag väntat så hårt på.

Jobba, jobba betyder pengar. 

Rita och sy kläder, inspirationen flödar!

Få mycket mer pengar över än vad man hade räknat med .


 
Dubbelmoralen i sitt esse :) 

 

 

Snett: 

Behöva ta bussen 05.44 för att hinna i tid till jobbet.

Få en varupall med juice på foten/tån. Måååånga kilon!

Trötthet eftersom man vänt dygnet lite pu om pö fel sådär. 

Getingar. Mötte på 4st idag på bussen som jag fick slå ihjäl, på 15min!! :( 

Betala räkningar. Inte alls så roligt som man kan tro. 

 

 


Dååålig! Fy skäms. :(

Jag har blivit så otroligt dålig på att uppdatera. Det beror på att jag är så otroligt trött. Skall iaf köra en kort update;

 

Torsdags: var hos Jenny, sen slappa.

Fredag: Jobbade, + shoppade en hylla på IKEA.

Lördag: Var i stan med Jenny.

Idag: Firat Jenny som fyller 20år, grattis grattis!

 

Skall försöka köra en mer genomgående update med bilder och sånt imorgonbitti när jag är pigg. Just nu är jag bara så jäkla stendöd, haha. Och varför jag är det kommer också i updaten imorgonbitti ;)

 

Jag har iallafall fått årets första bränna, wie :)

 

Godnatt!


Sommarmorgnar är myyyyys.

Myspys med kotten och datorn i Torsdags. Mums :)


Kör en update lite senare, kanske tar datorn med mig ut och gör en update? Får se. Uppdatering blir det iaf :)


Jag kan inte soooooooova! :(

Jag blir knäpp. Var så duktig och somnade innan 00.30, superbra. Halvvaknar av att det ringer klockan 01.46, men jag tryckte bara bort ljudet. Men så ringde det igen, och då svarade jag. Då var det M.. suck. Kul att hän ringer, visst, men fasiken det är så typiskt! Nu kunde ju inte M veta att jag sov eftersom jag alltid brukar vara vaken vid den tiden, men jag tycker lite synd om mig själv.

Försöker somna om igen, och lyckas slumra till. Då säger det pang! Jaha.. klarvaken igen. Visar sig att det var några snorisar som kastat sönder en av lamporna utanför. GRRR! Och jag hörde att dom var runt 20-25, shit, när skall folk växa upp? Skrämmande!

Så nu sitter jag här och beklagar mig. Försökt somna om men det går verkligen inte. Ska försöka strax igen, men jag ville bara gnälla av mig lite först. :(

Me likylike.

Jag skulle egentligen ha åkt till Jenny ikväll och spelat Uno med henne och Amanda, men jag känner nu att jag verkligen inte orkar. Jag är helt död.

Jag får mygla lite så jag kan åka dit imorgon istället. :)

 

Jag älskar sällskapsspel och kortspel. Underbart! 

 
Jenny och Kotten.
 
Kotten agerade spelbord åt mig, eftersom han vägrade flytta på sig. Han låg kvar i 45min innan jag fick be honom flytta på sig :)

 


Bilder från i Fredags.

Så, här kommer lite bilder från i Fredags, när vi va hemma hos Kristijan. Kul att träffa sina gamla estetkompisar. :)






1. Martin och Jens
2. Dennis, Adam och Kristijan
3.Robin och Julia
3. Frida och Martin
5. Jag drack vin
6. Martin dekorerade Fridas drink



Åhh vad mys :)

Fick min lönespec från AW idag. 1871:- minus skatt = 1310:- rasslar in på kontot på Fredag. För 2 dagars jobb. Mys! :)

Wiiie! This makes me happy.

Lovely, isn't it?


Update för hela helgen. Pheuuuw.

Så, har varken hunnit eller riktigt orkat blogga för helgen. Tänkte dra det kort;

Fredag:
Dom ringde från Jobbet och ville att jag skulle jobba i helgen. Helt ok! Åkte in till stan, tog en snabb fika med Jess och drog sen hem igen för att göra mig iordning för kvällen. Drog till Kristijan och vi hade mycket trevligt! :)
Hemma vid 00.45. Somnade vid 02.00, men sov mycket oroligt. Vaknade hela tiden.

Lördag: Upp kl 05.50. Bussen gick 06.30. Började kl 07.30. Rätt chill, lite stressigt men annars bra. Åkte hem och sov efteråt en stund. Gick och la mig vid 00.00 igen.

Söndag: Jobba igen. Sov oroligt den natten också, men var iaf inte lika trött som på Lördagen. Ännu stressigare.
Åkte hem och hade planerat att träffa Jenny och Fox som var i Tyresö, men jag somnade pinsamt nog, och vaknade inte förrän natten mot Måndag.

Somnade om och vaknade sen kl 06.40 av ett brak. Hoppla, då hade Zorro öppnat min dörr och behövde gå ut. Så, på med kläderna fort som attan och sen ut med honom. Han var askass i magen, stackarn. Nåväl. Inne igen till kl 07.00.
 Går och lägger mig och försöker sova. Somnar vid 08.15 och vaknar igen vid kl 08.40 (ja, exakt 2h senare) av att Zorro öppnat min dörr igen. Jaha.. bara att gå ut igen. Så var det med den sovmorgonen som jag tänkte ta. Nåväl.

Självklart så rullar han sig och håller på ute så när vi kom in igen vid 09.00 så var det bara att lura in honom i duschen. Var vaken fram till 12.40 och tänkte sen sova till kl 14.00. Jo tjena, vaknade vid kl 17.00. Men jag är iaf ganska trött nu.

Har slöat resterande dagen och sen duschat, och nu sitter jag här.

Kanske lägger in bilder sen eller imorgon från i Fredags. Har ingen riktig blogglust nu när jag var tvungen att blogga för flera dagar, haha. :P

Kära Jultomten..

När jag fyller år så önskar jag mig följande;

*Lonchampväska
*Presentkort på NK + Åhléns City
*Dior Addict 2 parfym
*Christina Aguilera's parfym, den allra allra minsta, tror den kostar runt 169:- eller något sånt?
*Den där underbara klänningen från Karen Millen

Tack på förhand!

Kottpromenad.

Kom nyss hem, nu är det sjukt fint väder ute! Kom på att jag måste upp till pappa sen för att lämna tillbaka hans kort + fönsterskrapa, så då kan jag lika gärna gå pepparkakerundan med kotten. Det är ju trots allt fint väder, och motion är ju alltid bra :)

Jag orkar verkligen inte egentligen, men nu har jag lovat kotten en promenix sen så då får det bli så. Vi får väl lunka runt, haha.

Dagens slappklädsel;


 


Utmattad..

Ja, så känner jag mig. Sovit alldeles för lite inatt, men nu skall jag vända dygnet. Sov mellan 10.00-13.30 ungefär, så jag är måttligt energilös.


Egentligen borde jag ta en promenad med Zorro sen, men jag orkar verkligen inte idag. Och dessutom var vi ute i flera timmar igår, det får räcka för kotten. Jag kan gå ut med honom imorgon.

 

Nu skall jag strax till ÖoB, lämna tillbaka tältet. Känns nästan lite fånigt med tanke på vad det kostade, men vad skall jag med det till? Bara onödigt att ha kvar. Då kan lika gärna någon annan köpa det :)

 

Imorgon skall jag hem till Kristijan och fira Glenn, det skall bli najs. Inte träffat Kristijan och dom på sjuuuukt länge, måste välja kläder och sånt också. Det ordnar sig nog.

 

 

Bjuder på en promenadbild på mig från igår, som Jenny smygfotade;



Nyklippt!

Och jag blev faktiskt ganska nöjd. Det var ju trots allt första gången jag klippte upp håret själv. Nog vågar jag visa mig ute iaf? :)

 

 

 


Klippning pågår.

Nu har jag tröttnat på mitt slitna kalufs, så nu åkte en skräpig t-shirt, saxarna, en kam och en flaska ljummet vatten fram. Här ska det slitna bort!

Har precis klippt klart ena sidan, och har tagit en liiiiten paus. Man blir förbaskat trött, svårare att klippa sig själv än att klippa andra. Men, man får hoppas att det blir fint. Annars blir det ett akutbesök hos frisören kl 10.00 imorgonbitti haha!

Bilder kommer om en stund när jag är klar. :)


Jag skulle kunna äta upp den!

Allting är perfekt. Den doftar gott, den är billig, och flaskan är så söt så jag skulle kunna äta upp den!
Ju mindre flaskan är, desto sötare. Den här skall verkligen bli en del av min parfymhörna. :)




Jag skulle kunna köpa den enbart för flaskans skull.

Naken, endast iförd ett par droppar..

..par droppar Dior Addict 2. Så skall en tjej sova.

 

Jag har verkligen fallit för den doften, luktar helt underbart. Ett stort plus är att the body lotion luktar lika ljuvligt, och innehåller små, små "glitterkorn". Underbar.


Snart skall jag bädda ner mig med mina droppar Dior, och en tidning. Sommarens hetaste pensionärssyssla är utan tvekan korsord, men ack vad avkopplande det är. Och bra för hjärnan! Allmänbildande som atticken.

 

I övrigt så blev det lite snabb slarvmanikyr;


Manikyyyyyyyyyyr.

Håller precis på att lägga Fransk manikyr. Jag har fortfarande inte hittat det satans baslacket, men det får gå ändå. Nu har jag iaf manikyrerade naglar tills det dyker upp.

 

Funderade ett tag på att lägga gelénaglar istället, men nej, det känns onödigt. Sliter onödigt mycket, och jag har bra naturliga naglar nu. Rätt längd, rätt filade och allt. Gelén får sparas till utgång när naglarna ser ut som skabb. :)

 

Puss och kram.


Update ang Buller.

Fick just lite update angående buller;

 

"Augustibuller 2008 är inställt!


Vi trodde att vi hade lösningen och kunde göra det så bra som möjligt för er, våra besökare, genom att arrangera en Lördagsfestival. Under dagen har vi upptäckt att så inte är fallet. Allt för många har varit missnöjda med lösningen. Vi vill ge er chansen att få tillbaka pengarna ni har betalat för biljetten och ställer därför in det planerade arrangemanget. Vi arbetar på lösa problemen som återstår och kommer att ge mer information så snart vi kan.

 

-Augustibuller crew"

 

 

Så var det med den saken!


Cool.

Roligt att vara så intressant, puss på er allihopa. :)


Buller = Inställt.

Kul!

Min semester. Det var vad jag skulle göra i sommar som jag såg fram emot. Fine, jag är ledig nästan hela sommaren, men det var enda gången jag skulle åka bort. Göra något jag ville. Kul, kul, kul. Såg nyss detta på Bullers hemsida;

"Augustibuller XS

Då årets biljettförsäljning varit lägre än någonsin och konkurrensen mellan alla festivaler aldrig varit tuffare krävdes det en förändring. Vi hoppas att ni som redan köpt biljett har förståelse och ser att vi gör allt vi kan för att göra det bästa av situationen! Istället för att ställa in festivalen helt kommer vi att slå ihop alla dagar och erbjuda er en galen konsertkväll på lördagen den 2 augusti. Vi kommer att presentera de fetaste banden på två scener mellan 15-02. Matförsäljare och stort öltält kommer att finnas på plats.  

 

Eftersom vi inte kan återköpa redan sålda biljetter bjuder vi dig som redan köpt en biljett för tre dagar att ta med en kompis, två för priset av en. Tyvärr innebär den här förändringen att vi inte kommer att kunna ha någon camping på årets festival. Lördagsbiljetter kommer att säljas som vanligt på hemsidan för 300 kronor.

Så ta chansen och upplev en grym konsertupplevelse med bl a Millencolin & Propagandhi och alla de andra artisterna som vi presenterar under morgondagen.

 

 AB crew"

 

 

Så var det med den saken. Och jag som verkligen sett fram emot det, och längtade. Jahapp.


Otroligt smickrande bild.

Fan vad snygg man känner sig ibland.



Hoppas ni förstår ironin.. jag ser ju tamejtusan drogad ut.

Jag är tydligen väldigt intressant?

Vissa kanske vet att jag bloggar exakt samma sak på ett helt annat ställe också, och där är jag tydligen väldigt intressant?

"Antal läsare:

Totalt: 318
Senaste månaden: 318
Senaste 2 veckorna: 318
Senaste dygnet: 150
Snitt per inlägg: 39"

Mitt första inlägg där skrev jag söndagen den 13 Juli kl 03.59.

Nu bryr jag mig iof inte så mycket om statistik så, vill folk läsa så är det kul, men jag bloggar ju mest för min egen skull. Men när man ser sånt där så blir man faktiskt glad :)

Sjukt sur och grinig. Så förbannat dålig stil.

M lovade i flera dagar i förra veckan att hän skulle ringa senare eller imorgon, men det hände i princip aldrig. M skrev knappt på msn, jag fick alltid skriva först. Nu i lördagsnatt så lovade M att hän skulle ringa så fort hän vaknade på söndagen. Skedde det? Nej. Och nu är det måndag.

Inte ringt, inte skickat sms, ingenting. Inte ens skrivit på msn. Och jag tänker inte höra av mig. Varför skall alltid jag höra av mig för? Jag är trött på det. Lovar man att ringa så skall man ringa, det är så förbannat enkelt. Jag blir så bitter. 

Tror folk verkligen att man kan lova att ringa, strunta i att höra av sig på flera dagar, och sen höra av sig och tro att allt är bra? Sorry, men det känns inte okej.

Hade det gällt en dejt så hade ju 99% dumpat på direkten. Så, hur svårt är det egentligen att ringa när man har lovat?! 

Jag tänker inte höra av mig under några omständigheter. Har M lovat att ringa så får faktiskt hän göra det, annars får det vara. Jag tycker att det är otroligt dåligt stil, och man blir faktiskt ledsen. Shit, är man inte ens värd att bli uppringd som man blivit lovad? Jo, det är man.

Jag är förbannat trött på opålitliga människor.


Idag har jag..

.. sovit, duschat, och åkt till ÖoB. Köpte tält till Augustibuller, en glass och american cupcakes. Jag har varit ute med Zorro i 5min också. Började givetvis regna precis när vi skulle gå ut, så det blev bara en kort sväng. Men jag har lovat honom en längre sväng senare, så vi får väl gå ut sen.

 

Snart är det mat, skall bli sjukt gott. Lax i gräddsås med purjolök och kokt potatis. Fisk är otroligt gott faktiskt. Förstår inte att så många inte tycker om det? Dom har nog bara inte lagat fisken rätt :)


Och jag har fortfarande inte hittat mitt baslack. Funderar på att lägga manikyr iallafall, utan att grunda med baslacket innan, men det är ju egentligen ajabaja. Men jag vill ha snygga naglar, trött på mina tråkiga omålade stumpar.

 

Blöt hund i regnet;

 


Photoshop är fantastiskt.

Nu har jag lekt lite i PS fastän jag egentligen inte skulle. Fy skäms! Men tänk att små förändringar i PS kan göra så mycket ändå :)


Som en nyponros.

Precis så doftar jag. Eller ja, skall vi vara riktigt petiga så doftar jag just nu "Laura Biagiotti - Laura", men det är nästan samma sak. :)


Bada var rejält skönt, en lyx som jag unnar mig för sällan. Kom nyss upp ur badet, badade nästan 2h :) Läste ut boken också. Den var bra, men vääääldigt speciell.

 

Nu skall jag strax göra en smörgås tror jag, och sen krypa till kojs. Synd att det inte är någon Beck nu på morgonen, tycker om att somna till Gunvalds ljuva stämma. Men jag får väl sätta på en, har ju alla filmerna så :) Men det är, konstigt nog, mysigare att kolla på Beck när dom går på TV1000. Det blir lite som en godispåse - "vilken Beck visas den här morgonen?".

 

Smörgås var det ja.. godnatt alla människor.



Nattbad.

Nattbad är en mysig lyx.

Varmt bad, med levande ljus och ny tidning eller en bra bok. Kanske något gott att smaska på, och en cigg. Myspys.
Håller på att tappa upp varmt vatten nu. Var ett tag sen jag badade nattbad, så det är verkligen dags. Velar om jag skall fortsätta läsen boken, eller om jag skall läsa senaste 'Hennes' som jag inte ens börjat på. Lutar åt boken.

Vore skönt att läsa ut boken, tidningen har ju ingen handling lixx. Bara massa artiklar och sånt. Sparar nog den till att ha i väskan. :)

Idag bakade jag!

Yes. Med kakmix såklart. Trots detta så misslyckades jag. Förstår inte hur man kan misslyckas med det. Det blev iaf inte gott, så nu sitter man här med en jäkla massa brownies. Jäkla skit. :(

Nyss varit ute på promenad med Zorro, var ute 2h. Great :) Ska väl köra träningsprogram sen också, tror det blir mage + rygg.

Jag har fortfarande inte hittat mitt baslack. Så jäkla irriterande! Får leta bakom datorbordet. Kanske ligger det där, får hoppas det. Jag vill manikyrera naglarna nu!

Misslyckad brownie med grädde;




Bilder från Berns.

Omg, vilka hetingar. :)

Jag och Robin;



Och bild på hela gänget;



Vi hade mycket trevligt och sjukt kul! :)

My 49th contribution.

What I've done today?

Ptja, jag vaknade strax efter 15.00, död som en kråka. Vid 15.30 så ringde Emma mig, och ville att jag skulle komma till Mathias och Peter ikväll, vid 18-19 någongång.

 

Sagt och gjort. Låg kvar och slöade i sängen till strax efter kl 17.00, då jag gick upp och käkade middag. Sen så hade jag planerat att ta bussen som gick 18.20, men 18.05 så ringde Mathias och sa att dom kunde hämta mig om 5min. Gulle! :)


Så där huserade jag ikväll, och tog bussen hem som gick 01.48. Var hemma strax efter 3. Hann med nöd och näppe med bussen vid Gullmarsplan, skönt. Hade aldrig orkat vänta i 30min, tunnklädd och dann med ballerina. Nej fy.

 

Så var det med den saken. Nu skall jag strax kojsa ner i sängen och titta på Beck - Den svaga länken som börjar på TV1000 kl 04.00, och sen sova lite. Får se vad jag hittar på imorgon. Känns segt att inte ha något planerat. Eller ja, jag har lovat Zorro en promenad, så det blir det väl. Kanske ska rita upp en rutt nu innan jag går och kojsar, och välja kläder samtidigt. Man skall vara snygg och pryd även på en hundpromenad. Snygg hund, snygg matte. ;)


Puss och kram på er.


Färdigsminkad!

..och såhär blev resultatet;


Festsugen var jag..

..och festa ska jag!

Jag skall strax göra mig iordning för att följa med Jessica ut. Blir Laroy + Berns. Roligt, har ju aldrig varit där.
Ska strax pynta ihop någon sorts sminkning, och sen byta tröja. Kör väldigt enkelt ikväll.

Får se hur kvällen artar sig..

Puss!

Nu vet jag!

Nu har jag klurat ut lite saker;

Presentkort på NK
Presentkort på Åhléns
Longchamp sommarväska, svart, marinblå eller brun.

..och där tog det slut. Tillsvidare.

Födelsedag.

Jaha, så skall man börja fundera på vad man önskar sig i present förutom pengar. Det är ju ett tag kvar, men lika bra att börja fundera nu. Åker ju dessutom till buller om ett par veckor, och veckan efter det (veckan när jag fyller år) så jobbar jag.
Jag skall fundera lite.. jag återkommer!

"Fint" väder? Huh?

Vet inte om man ska kalla det fint väder.. väldigt stackigt. Men enligt yr.no så skall det ju spricka upp senare så :)

Nu säger jag godnatt, sov gott!



Åh det är skönt när mitt Stockholm är grönt..

..fint väder är helt looovely :)

Perfekt för en mysrunda på stan. Och såhär blev dagens outfit med ett par ljusrosa ballerina;




På stan hittade jag massor fint. Give me some money! Hittade iaf skor och väska till fyndpris i matchande färg. Goodie!

















Skorna var nedsatta från 249:- till 98:-, och väskan köptes på Åhléns city för 99:-

Fynd! :)

Nu skall jag leta efter mitt baslack som jag har tappat bort. Tänkte lägga lite manikyr, men utan baslack så blir det svårt. Suck. Vaaaaaaaaaaaar kan det vara någonstans!? :(

Kyss Johanna

Mm.. nu har jag suttit och botaniserat rejält igen. Den här gången blev det Kyss Johanna som fick sig en rejäl genomgång. Och mums säger jag bara! Hittade en hel del fint, men som alltid så hittar man favoriter. :)



www.kyssjohanna.se
är adressen dit, och en titt är obligatorisk!

Legitimationskrav oavsett ålder.

Jag har hittat två saker som berör mig mycket idag, och jag vill gärna debattera båda. Tyvärr så hinner jag inte båda två just nu, så jag väljer med att börja med den korta; Legitimationskrav oavsett ålder. Om någon har undgått var jag syftar på så slänger jag in en länk;

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2847100.ab


Jag tycker det här är helt absurt. Ärligt talat, att be om legitimation på en person som man tydligt ser är myndig tycker jag är att gå över gränsen. Att så många dessutom inte tycker att det är en "big deal" tycker jag dessutom är skrämmande. Jag läste igenom kommentarerna, och har även läst i lite trådar på forum och har hittat en del - i min värld - korkade kommentarer.

"Är det legitimationskrav så skall det vara lika för alla"
Ge mig en vettig anledning. Vi har inte legitimationskrav "baraföratt", utan för att vi har 18årsgräns på att köpa tobak i Sverige. Legitimationen är endast ett hjälpmedel för att kontrollera att personen ifråga verkligen är myndig. Ser man tydligt att personen är myndig så skall personen inte behöva visa legitimation. Det finns faktiskt ingen anledning. Vill vi verkligen ha det så i Sverige? Att det skall vara exakt lika för alla? Nej tack. Förstå mig rätt, jag är vänsterpartist och tycker absolut att vi skall ha kvar 18årsgränsen på tobaksköp, men det är 18årsgränsen jag vill ha. Det är 18årsgränsen vi har. Vi har inte legitimationskrav i Sverige. Vi har endast krav på att köparen skall vara myndig, eller, minst 18år så att säga.
Om någon inte kan styrka sin ålder så är det klart att man ska neka köp av tobak, men en 64åring behöver inte styrka sin ålder. Det räcker med att titta på personen ifråga så ser man på direkten att detta inte behövs styrkas med en legitimation. Och ser inte personen i kassan att personen ifråga är myndig, så hoppas jag innerligt att personen inte har körkort. Jag skulle inte vilja möta på en sådan person i trafiken. Jag undrar om personen ifråga ens kan se skillnad på en människa och en sparv?

"Man måste knappa in personnumret på Ica när man köper tobak och folköl"
Fel. Det måste man inte. Man kan trycka förbi detta väldigt enkelt. Tryck 1 + enter för att bekräfta åldern, eller tryck 2 + enter för att neka. Om nu personen i kassan ändå prompt vill knappa in personnummer så är säkert 64åringen villig att uppge sitt personnummer. Varför skulle personen ifråga neka detta, eftersom han har åldern inne för att köpa tobaksprodukter?

"Det är personen i kassan som åker på böter och ett ev fängelsestraff om denna inte kollar legitimation"
Visst, om personen ifråga är omyndig. Är personen myndig så är detta inte langning, och personen i kassan har således inte gjort något olagligt. Punkt.

"Det är väl bara att visa legitimation om kassapersonalen ber om det"
Visst, men om Nisse 52år inte har med sig legitimation då, för att han gått ner till Ica med en 50-lapp i fickan? Ska denne behöva gå därifrån utan cigaretter? Ärligt talat, sunt förnuft!

"Det är bra att dom ber om legitimation eftersom risken att yngre får tag på cigg minskar då"
Återigen, kolla legitimation på dom som ser ut att vara yngre. Men Bertil 67år slutar knappast langa för att han måste visa legitimation.

"Det är bra att dom nekade för då kanske folk slutar röka"
Jag är rökare. Skulle jag bli nekad på ett ställe så skulle jag gå vidare till nästa. Nu är jag trots allt fortfarande väldigt ung, och har alltid legitimation med mig, men om jag som 30åring skulle bli nekad att köpa cigaretter för att jag inte har legitimation, så skulle jag gå till nästa tobaksaffär istället. Cigaretter är fortfarande lagligt, och jag har således min fulla rätt att köpa det som myndig om jag vill det. Förmyndarmentalitet är inte min grej.

"Vilken löjlig människa som ringde Aftonbladet/Expressen pga en sån här skitgrej"

Det tycker jag inte. Jag tycker att det skapar en viktig debatt. Att kräva en 64åring på legitimation för tobaksköp är inte sunt. Om vi skall tillåta och acceptera sådant här hela tiden så skapas ingen debatt om det inte tas upp. Jag tycker att det var bra att han gick till tidningarna, för det sunda förnuftet verkar sakta tyna bort hos det svenska folket. Jag tycker att debatten är viktig. För om vi accepterar en sådan här "skitgrej", så undrar jag vad nästa steg blir? Jag vill ha kvar det sunda förnuftet i samhället, inte utrota det! Och det är faktiskt det vi gör när vi tillåter och accepterar en sådan här sak. Vi utrotar det sunda förnuftet. För något sunt och klokt finns det inte i det här, inte någonstans.

Buketräff = lyckad

Yes, buketräffen igår blev riktigt lyckad, och slutade på Medusa. :)
Det som från början var jag, Salama och Heidi_Maria blev i slutet även Baka_kun och Westernsuzie. Roligt!
Dessutom ringde Jessica/Enjes mig, höll på att dö haha. Sjukt otippat!

Nu är jag hos Jenny, och det ser ut som att jag blir kvar här inatt. Ska spela sällskapsspel med Jennys pappa imorgon. Spela sällskapsspel är verkligen underskattat, det är ju skitkul :)

Nu skall vi strax gå ut med Fox också, hon behöver rastas. Jenny spelar Playstation just nu,och Danne är i köket. Duktigt!

Kanske uppdaterar senare, kan ju inte svika er alla :)

Puss och kram..

Buketräff!

Nu ska jag strax in på spontan buketräff i stan. Spännande!

Hur fan gick det här till!? Hahaha..

Idag..

..har jag inte gjort mycket. Skulle ha träffat Olle, men vaknade flera timmar försent. Förlååååååt! Måste messa honom och säga det, inte vågat än. Skäms! :(

Förutom det så har jag varit i stan, men hittade ingenting förutom en present till Micke.

Nu spelar grannen så hög musik så att det bara dunkar i mina öron, seriöst!? Häen har spelat såhär högt varenda jävla dag i typ en vecka, och spelat såhär högt konstant hela dagen idag. Jag blir gaaaaaaaaalen!

Snart ska jag iaf gå ut på promenad med Zorro. Ska bara vila magen lite först, åt nyss indisk lammgryta. Sjuukt gott :) Mums!

Såhär såg jag ut idag..

..när jag gick till centrum. Enkelt och bra. Och jaaaaaaaaaa, det är en superdålig bild, men jag orkade inte ta en ny.



I centrum köpte jag dessutom en tidning, som jag tänkte läsa i badet när jag kom hem. Men jag har pratat med Jessica nästan hela kvällen så det blev aldrig av. Men om det blir fint väder imorgon/idag så kanske jag tar med mig Zorro ut och lägger mig på gräset med tidningen :) Får hoppas det blir skönt ute, men nu är det klaaarblå himmel iaf, precis som det skall vara!


Linnet jag syr..

Nu vet jag exakt hur det ska se ut! Slänger in en bild på hur framsidan kommer se ut när jag sytt ihop det och allt;



Och justja, det är ju omlottringning om det inte framgår tydligt på bilden. :)

Gratis GrönaLund.. schysst!

Wiiie, fick mail av Academic Work förut, mycket trevligt!

"Hej!


Vi på Academic Work skulle vilja ge våra konsulter en skön avslutning på sommaren genom att bjuda dig och en vän på Gröna Lund!

Lördagen den 6 september klockan 12.00 öppnar vi portarna ute på Djurgården och bjuder på fri entré fram till 14.00. Ingång sker vid gamla entrén, som vetter mot Skansen/Cirkus. Du som jobbar som konsult för oss får då också ett gratis åkband hela dagen! "

 

Najs, tack så mycket kära arbetsgivare! :) Nu ska jag bara hitta en vän att ta med mig också, som ligger på samma jäkla nivå som mig när det gäller karuseller.. jag är ju en fegis. Ska fråga Micke först såklart, annars får jag la se.


Kurt är död.

Kurts batterier dog så jag skickar en godnattbild från mobilen istället. Puss!

Det går bra att sy eget linne!

Håller på att sy linnet nu, och det går faktiskt bra. Blir nog faktiskt klart med det idag. Finputsar just nu, typ nålar klart allt och så, och sen ska jag sy ihop det så fort mamma går till jobbet vid 06.30. Det kommer nog -förhoppningsvis- bli superfint. Om inte annat så blir det ju faktiskt unikt :)

Kanske borde köpa mig en massa mallar, mått och sånt. Just nu syr jag ju enbart efter plagg jag har hemma, och jag orkar inte ens rita upp pappersmallar att klippa efter så jag klipper lite på måfå. Det kan jag ju iof fixa sen, det är ju otroligt praktiskt om jag ska sy linnen och sånt fler gånger sen. En egen sybok typ.

Det jobbigaste är ju att malla upp och klippa och det, så att ha färdiga mallar skulle verkligen underlätta allting grymt mycket!

Tyget var verkligen ett fynd, en hel superstor stuv för 80:-. Hittills har det räckt till 2 kuddar, en tubtopp samt det här linnet. Och jag har tyg kvar så jag skulle kunna sy ett linne till eller ett par shorts! Verkligen fynd. Så fort strejken är över så ska jag åka bort till Tygvaruhuset i Sickla igen, det lönar sig att köpa stuv. Det kostar 15:-/hg eller 150:- kg, och jag kan lova att man får en stooooor stuv för en hundring.

Kollade där när jag var i Sickla i.. Måndags. Då hade dom tyvärr inte så mycket. :( Utplockat efter helgen antar jag. Enda fina jag hittade var en likadan stuv som jag har nu, och det har jag ju redan kvar av så. Men annars kan jag alltid hitta något annat kul säkert, något sjalliknande tyg eller så. Köpa tyg på metervara är snoraktigt dyrt, ca 150-200:-/m, och då får man inte överdrivet mycket tyg. Tygstuvar is the shit!

Idag har jag..

.. inte gjort mycket!

Jag har duschat, och sen varit på promenad med Zorro 1½h. Varmt var det, men bra också ju, röra lite på sig.
Sen efter det så har jag ätit, och sen fastnat här. Funderar starkt på att dra fram symaskinen och sy det där linnet som jag funderat länge på. Göra något annat än att sitta vid datorn. Tyget är ju så himla fint! Så blir det nog.

Snackade nyss med Pie om tågluff i höst, hoppas kunna följa med. :) Vore riktigt najs!

Nu ska jag mäta upp tyget, pusseli!

Jag vann!

Vilken lycka. Jag vann på Triss. Hela 50:-. Men fan, med tanke på att jag inte köpte den själv så är det ju heeelt okej. 50:- är iaf någonting, bättre än inget. :)


Lyx vs budget, vad väljer du?

Ögonskugga från Helena Rubenstein för 340:-, eller ögonskugga från IsaDora för under hundringen?



Jag brukar inte gilla plotter..

..men dessa 4 väskor från Pauls Boutique är ju helt ljuuuvliga. Min favorit är längst ner til höger.
Alla väskorna finns hos asos.com. Mm, me like pink!




Hur kan man göra annat än att älska..


Ny design.

Igen.. kan aldrig bestämma mig ju. Men nu är jag ganska nöjd ändå. :)

..for a while.

4 Nice dresses.


Olaga intrång. Ge fan i min msn.

Jag varnar dig, om du en gång till försöker logga in på min msn eller andra sidor så anmäler jag dig för olaga intrång ögonaböj. Det räcker att du redan har varit inne på min msn och sporthoj. Och dessutom raderat personer och dyl på min msn, och med det blockat dom.

Ditt försök att återställa lösenordet misslyckades, eftersom jag måste bekräfta det via min mail, busted!

En gång till, och jag polisanmäler dig. Och det illa kvickt!

Coctailklänningen jag köpte.

Shå, här är bild på klänningen med sjal som jag köpt.

Klänningen är champagnefärgad, och resten av bilden talar ju för sig själv.
Rosetten fram ska bort, och där ska jag istället ha ett knytband i samma färg som den blåa sjalen. Valde att ta annan färg på sjalen för att bryta av.



Hej hopp.

Idag har jag gjort.. ingenting. Funderar på att sätta mig och sy lite, men vet ej. Får se. Trist att bara uggla vid datorn.

Kanske syr ett linne eller något.

It's my life.

Shå. tänker inte blogga om dom senaste dagarna har jag bestämt mig för. Jag tänkte det först, men kom sen fram till att det är inte värt det. Det enda jag vet med säkerhet är iaf att ungdomen idag är betydligt omognare än för några år sedan. Kan inte argumentera för sin sak, kan inte säga rakt ut att denne är sur etc. Det är så otroligt fånigt, och jag känner att jag inte alls ligger på samma nivå som vederbörande personer. Förhoppningsvis växer dessa upp någon gång, men eftersom den ena är en bortskämd snorunge som inte gör någonting vettigt med livet, och den andre borde vara betydligt vuxnare än vad denne beter sig, med tanke på dennes livssituation. Tyvärr kan denne fortfarande inte hantera alkohol, och skämmer ut sig rejält. Men jag tycker mest synd om dennes nära och kära, och omgivningen i allmänhet. Nu är det slut på att ta skit! Jag har inte gjort någonting, men om dessa väljer att tro att jag visst gjort det så är det deras bekymmer. Det bevisar enbart vilken låg mognadsgrad dom ligger på. Som sagt, lätt inte värt det.

Idag har jag iaf varit i stan och kollat skor. Var i stan mellan 14.00-19.30. Hjälpte det? Nej. Jag hittade inga skor. Och jag vill ut och leta imorgon igen, men nu har jag bussarna gått ut i strejk vilket innebär att jag måste cykla till Skarpnäck och ta tunnelbanan därifrån, och det är frågan och jag verkligen orkar göra det. Dessutom passar jag Zorro imorgon. Oooufff!

Jakten efter Pepp's skor går vidare. Ska iaf ner till Tyresö C imorgon och kolla om dom kanske finns på Wedins där, I hope så!

RSS 2.0